mini-multinational-on-the-road

Salaam to you!

Het lijkt gisteren sinds we voor het laatste onze eerste blogpost de wereld in hebben geholpen. ’t Is alweer april en het is nog steeds winter in Nederland*!

In de afgelopen weken hebben we winkels gestalkt bij het leven. Met een big smile en soms een pruillip proberen we ondernemers over te halen ruimte te maken in hun dichtbevolkte vriezers. Inmiddels hebben we 11 winkels bereikt in Utrecht, Amersfoort en Amsterdam. Het is af en toe best moeilijk om op te vallen in de winkels waar we liggen. Turkse en Marokkaanse winkeltjes zijn over het algemeen op een onbegrijpelijke manier geordend. Hier opvallen is dus een behoorlijke klus. We hebben je eerder verteld, we zijn een mini-multinational. Met de nadruk op MINI. Ons communicatiebudget voor 2013 was 101 euro. Die ene euro is een marge die we altijd aanhouden, zoveel ruimte hebben we om dit budget te overschrijden. Dus…wat doet een ondernemer in het nauw? Juist, die maakt rare sprongen. Als je geen geld hebt voor een culinaire fotoshoot dan plak je maar het doosje OP de poster. Hoe COOL is dat? Als we hiermee niet opvallen….

Wie niet rijk is moet slim zijn...

Wie niet rijk is moet slim zijn…

Trouwens!!! In onze vorige post beloofden we heel stoer dat we wel eventjes DIEPVRIES loempia’s met de post zouden verzenden. Het enige dat je hoefde te doen was een mail sturen en vragen om een sample. Eén klein detail misten we hierbij: iets wat bevroren is zal ooit ontdooien (Goh?)…Na deze wereldschokkende ontdekking hebben we stad en land afgestruind naar een betaalbare en voedselverantwoorde oplossing. Niets is gelukt. We hebben nog geprobeerd een dealtje te sluiten met de postbode in de hoop de pakketjes sneller bij jou te krijgen (zie afbeelding hieronder). Maar ook dit werkt niet helemaal. Het is pijnlijk om te zeggen, maar loempia’s per post versturen moet we helaas opgeven.

Maar! Het goede nieuws is: het stalken gaat door, we hebben nog 85982766171981768971 winkels te gaan.

See you ‘round!

Niet genoeg gehad van ons geklets? Volg ons op: facebook.com/Alif.Nederland

Salaams en heel veel liefs,

Alif

*21 maart is officieel winter part two van start gegaan. True story bro.

Dealtje met de postbode

Dealtje met de postbode (Klik op de afbeelding om de tekst te lezen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: